Despre imobiliare

De ce este recomandat să investești într-o proprietate?

De ce este recomandat să investești într-o proprietate?

Cu toate că de la începutul anului 2022 există o tendință vizibilă de creștere a prețurilor în domeniul imobiliar, în continuare specialiștii consideră că una dintre cele mai sigure investiții este într-o proprietate imobiliară.

Imobiliarele se dovedesc a fi investiții bune pe termen mediu și lung, pentru că prețurile cresc constant. Chiar dacă nu ai nevoie să îl folosești pentru tine și familia ta, îl poți închiria, iar chiriile reprezintă un venit constant. Fie că îți acoperi rata la bancă, fie că îți mărești bugetul destinat familiei, o sumă de bani care intră constant în contul tău îți va aduce doar beneficii. 

În ce tip de imobil poți să investești? Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de destinația pe care vrei să o dai imobilului cumpărat. Dacă vrei să îl închiriezi, este de preferat să achiziționezi o garsonieră sau un apartament cu 2 camere. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile unei proprietăți într-o zonă cu potențial turistic, poți cumpăra un imobil format din casă cu teren, situat într-o astfel de zonă. Când nu folosești acest imobil pentru tine, familie și prieteni, îl poți închiria în regim hotelier. Cei mai curajoși pot alege să cumpere un imobil care necesită renovări masive, îl renovează și îl vând apoi la un preț mai mare, care să acopere și investiția făcută și să aducă și un căștig financiar.

Indiferent în ce tip de imobil alegi să investești, în mod cert o investiție într-un imobil este una sigură. Pentru că prețurile sunt în permanență într-o creștere continuă. Iar acest lucru se întâmplă din următparele motive:

  • - Inflația continuă să crească, ceea ce influențează prețurile materialelor de construcții și nu numai;
  • - Autorizațiile de construcție se obțin greu, iar asta îngreunează apariția unor proprietăți noi pe piață;
  • - Asistăm la o criză a forței de muncă în domeniul construcțiilor, ceea ce crește costurile finale ale unui proiect și, așadar, și prețul de vânzare.

 

Indiferent de alegerea pe care o faci, https://proimob.ro/ îți bune la dispoziție o gamă variată de imobile.