• Acasa
  • Blog
  • Echipa pro-imob
  • Adelina Tudor, partener junior: ”Mi-a plăcut această activitate și mi-am dat seama că pot mai mult”
Echipa PRO Imob

Adelina Tudor, partener junior: ”Mi-a plăcut această activitate și mi-am dat seama că pot mai mult”

Adamescu IleanaAdamescu Ileana27 sept. 2022
Adelina Tudor, partener junior: ”Mi-a plăcut această activitate și mi-am dat seama că pot mai mult”

Numele meu este Adelina Tudor, am 23 de ani și sunt studentă în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, la masterul de Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale.

Acesta este primul meu job. Inițial, m-am alăturat colectivului de la Pro Imob Manolache & Partners în luna februarie a acestui an și am început să lucrez ca secretară. Primele luni m-au ajutat să înțeleg, în detaliu, ce înseamnă să fii agent imobiliar, care este activitatea într-o agenție imobiliară și, de asemenea, care este rolul unei agenții imobiliare. Mi-a plăcut această activitate și mi-am dat seama că pot mai mult. Tocmai de aceea, câteva luni mai târziu, am devenit la rândul meu agent imobiliar. M-au motivat dorința personală că pot mai mult și mai bine, încrederea pe care am căpătat-o în mine însămi, dar și plăcerea de a interacționa cu oamenii, de a-i ajuta și de a-i îndruma să-și găsească proprietatea potrivită.

Deși sunt tânără, mă consider a fi o persoană complicată. În general nu îmi place să mi se spună ce să fac și când să fac ceva, însă acest job îmi dă libertatea de care am nevoie pentru a-mi organiza programul conform dorințelor mele și stării de spirit, iar asta înseamnă foarte mult pentru mine. Fiind o persoană expresivă și sinceră, nu aș putea lucra ca un robot. Eu am nevoie să mă implic și să cred în ceea ce fac atunci când o fac, ceea ce este foarte important atunci când lucrezi direct cu oamenii care, și ei la rândul lor, sunt structurați diferit. În această profesie este nevoie de răbdare, diplomație, calm și delicatețe pentru a gestiona anumite situații și/ sau anumite comportamente, însă sunt conștientă că perfecțiunea nu există, dar este de datoria noastră să tindem către ea. Tocmai de aceea este important să înțelegem cu toții că avem și limite și emoții negative, pe lângă cele pozitive, pe care trebuie să învățăm să le gestionăm.

Pe lângă motivația intrinsecă ce provine din dorinta de a-mi depăși limitele, de a dobândi cât mai multe cunoștințe și de a întâlni cât mai multe tipologii umane prin intermediul acestui domeniu în care am ales să profesez, este la fel de importantă pentru mine și motivația extrinsecă, care este în strânsă legătură cu siguranța financiară. Deși societatea în care trăim se bazează pe partea materială și pe consum, oamenii au tendița să-i critice, adesea, pe cei care recunosc că acest lucru este la fel de motivant.

Mă consider norocoasă pentru că, la primul meu loc de muncă, am șansa de a avea alături un colectiv în cadrul căruia pot crește, unde critica este constructivă, oamenii sunt relaxați și au simțul umorului. Pentru că este foarte important ca, în viață, să faci cu plăcere ceea ce faci.