Despre imobiliare

Ghidul vânzătorului: sfaturi practice pentru a-ți pregăti casa de vânzare

Adamescu IleanaAdamescu Ileana7 mar. 2022
Ghidul vânzătorului: sfaturi practice pentru a-ți pregăti casa de vânzare

Când vrei să vinzi o locuință, nu uita că imobilul tău nu este singurul de pe piața imobiliară. Competiția este mare, numărul locuințelor scoase la vânzare este mare, așa că trebuie să ai în vedere că fiecare detaliu contează.

Aspectul imobilului poate fi îmbunătățit și cu o investiție mică. Nu este necesar să faci investiții majore pentru a găsi cumpărătorul potrivit. Cea mai importantă este curățenia. Atrage privirile ca un magnet și necesită bani puțini și ceva mai multă muncă.

În general, pentru apartamentele renovate, care au și îmbunătățiri, poți cere un preț cu 15 – 20 % mai mare.

Cea mai simplă modalitate de a face locuința mai atractivă este o zugrăveală proaspătă. Alege culori neutre și liniștitoare, ferește-te de culorile tari și obositoare. Dacă ai dubii în ceea ce privește culorile, alege albul. Simplu, oferă o senzație de curat și se potrivește cu orice mobilier care va fi adus de noii proprietari.

Înlocuiește sau măcar curăță ferestrele și ușile. Începe chiar cu ușa de la intrarea în locuință, este prima cu care potențialii cumpărători intră în contact. Geamurile curate permit lumii să intre mai ușor și fac întotdeauna o impresie bună.

Schimbă sau curăță parchetul și mocheta. Petele de pe o mochetă sau un parchet murdar vor face întotdeauna o impresie proastă. Tocmai de aceea este important să fie curate.

Verifică instalația electrică și instalațiile sanitare și repară ceea ce nu funcționează corespunzător. Apelează la serviciile unui specialist, care face treaba bine și repede.

Pentru a evita senzația de spațiu aglomerat, este indicat să renunți la anumite piese de mobilier. Viitorul cumpărător trebuie să vadă o locuință încăpătoare, care are spațiul necesar pentru toate nevoile lui. E greu să vezi potențialul spațiu de care dispune un imobil, dacă este plin cu obiecte de mobilier îngrămădite.

Dacă vrei să vinzi o casă, nu uita să îți îndrepți puțin atenția și către grădină.

Fă ordine! Dezordinea este obositoare și i-ar putea descuraja cu ușurință pe cei care își doresc să cumpere proprietatea pe care tu vrei să o vinzi.