Despre imobiliare

La ce detalii trebuie să fii atent când vizionezi un imobil pe care vrei să îl cumperi?

La ce detalii trebuie să fii atent când vizionezi un imobil pe care vrei să îl cumperi?

Dacă te-ai decis deja că vrei să cumperi o locuință, înseamnă că începe procesul de vizionare a potențialelor imobile care ar putea fi următoarea ta casă. Vizionarea este o etapă extrem de importantă în procesul de achiziționare a unei locuințe, tocmai de aceea nu trebuie tratată cu superficialitate. Acordă-i timp, ai răbdare și fii atent la anumite detalii care vor face diferența în alegerea pe care o ai de făcut.

Iată cinci aspecte pe care ar fi bine să le ai în vedere în procesul de vizionare:

Împrejurimile: teoretic, ar trebui să cunoști cât de cât zona, dacă îți dorești o locuință acolo. Practic, în drum spre potențialele locuințe vizitate, ar fi bine să faci un exercițiu de imaginație și să încerci să te imaginezi locuind acolo.

Exteriorul imobilului: pe lângă aspectul locuinței, e la fel de important și aspectul exterior al imobilului, fie că vorbim despre o casă sau despre un bloc de locuințe. Verifică dacă imobilul este izolat, dacă are sau nu crăpături, dacă este bine întreținut la exterior și, nu în ultimul rând, ar fi recomandat să verifici dacă nu cumva se regăsește in lista clădirilor cu risc seismic ridicat.

Starea locuinței: O dată ce ai studiat puțin în ce stadiu se află exteriorul clădirii, îndreaptă-ți atenția către interiorul imobilului. Nu te lăsa păcălit de o văruială proaspătă, fii puțin atent la instalațiile sanitare (cât de vechi sau de noi sunt), întreabă dacă instalația electrică a fost vreodată refăcută de la construcția imobilului, caută să vezi dacă există urme de igrasie sau mucegai sau dacă te deranjează vreun miros.

Proprietarul: este important să reușești să stai de vorbă direct cu proprietarul. Astfel, vei avea posibilitatea să îi pui direct întrebări legate de imobil, vei putea decide dacă îți inspiră încredere sau nu și îți vei face o idee despre mai concretă despre imobil.

Vecinii: fie că îți place sau nu, o dată ce te-ai mutat în noua locuință, este important să te și integrezi în comunitate. Pentru că are un impact important asupra vieții tale și a familiei tale. Atunci când stai de vorbă cu proprietarul, poți să îi ceri informații cu privire la vecini, ce vârste au, ce obiceiuri au, dacă sunt gălăgioși sau liniștiți, dacă le plac sau nu petrecerile, dacă sunt dispuși să rezolve problemele care se ivesc legate de imobil.